Tekstbageriet

Planlægning

Sådan holder du styr på din økonomi

xx99

Har du også mistet overblikket over din økonomi? Er det svært at overskue, hvad dine indtægter og udgifter er? Så får du her nogle gode råd med på vejen til, hvordan du tager kontrol over din økonomi.

Organisering

Hvis det hele ser uoverskueligt ud, bliver du nødt til at stoppe op. Din økonomi løser sig ikke af sig selv, og du er den eneste, der kan løse situationen. Et godt råd er at tage to hele dage ud og gennemgå hele din økonomiske situation. To dage lyder måske af meget, men hvis situationen er helt ude af kontrol, kræver det mere tid, end man tror. I de to dage skal du undersøge, om du har noget gæld. Og derudover skal du undersøge, hvad dine indtægter og månedlige udgifter er. Du skal altså organisere din økonomiske situation og skabe dig et overblik. 

Næste skridt er at lave en plan for, hvordan du betaler din eventuelle gæld tilbage, eller hvordan du får sparet penge op. Alt efter hvad din situation er naturligvis.

Visa kort

Planlægning 

Næste step, efter du har fået skabt dig et overblik over din situation, er at se fremad og løse problemerne. Planlægning og prioritering er nøgleordene i denne situation. Måske fungerer du bedst ved at skrive indtægter, udgifter og gæld ned i et Excel ark, og måske har du en helt anden måde at lave din planlægning på. Det vigtigste er bare at finde en løsning, der fungerer for dig. Når du har planlagt den næste periode af dit liv, er det vigtigt at huske på, at med planlægning kommer der også hårdt arbejde og prioriteringer. For det siger sig selv, at hvis du skal spare penge, så kan du ikke fortsætte din livsstil, som om intet er hent. Men husk på, at når du har gennemgået den hårde periode, vil du komme ud på den anden side med mere ro i sindet og plads i pengepungen til andre sjove ting. 

Muligheden for at tage et lån 

Hvis du har sat dig selv i en økonomisk situation, der synes umulig at komme ud af, kan det være en ide at tage et lån. På den måde kan du midlertidigt komme ud af din situation. Hvis du ved, at du vil være i stand til at tilbagebetale lånet efterfølgende, kan det være en god løsning. Ved et auroralån – nu tandolån, har du mulighed for hurtig udbetaling og ingen gebyrer i starten af afviklingen.

Sparegris

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.