Tekstbageriet

Nyhavn

Seværdigheder på Sjælland

xx99

Kom til øen som jyderne kalder for djævleøen og oplev hvorfor navnet ikke passer. Kom tæt på blandt andet hovedstaden og find ud af hvorfor man kalder det for centrummet af Danmark. Oplev andre kulturer i dit eget land og se hvordan fremtiden for hele landet ser ud allerede i dag. Oplev Sjælland når det er bedst.

Sjælland for en dansker

Som dansker har man næsten en pligt at tage over og besøge dit lands hovedsted mindst en gang for blot at se det. Det er en vigtig del af Danmarks udvikling og det kan godt være at det ikke er for alle, men det gør ikke øen mindre vigtig. Det kan godt være at den mangler meget, af det du godt kan lide ved, hvor end du er fra, men det er også en af tingene som gør besøget mere værd; netop at stederne er unikke og derfor ikke bare det samme igennem hele landet. Det kan derfor også være noget af en oplevelse at komme over og opleve både hvor forskellige danskere kan være, men også hvor ens de er på så mange andre punkter. Vi danskere er lidt som en meget stor familie; vi er ikke alle ens og vi skændes en del, men vi kommer stadig fra det samme sted, så vi har stadig meget tilfælles.

København

Sjælland som en seværdighed

De mest populære oplevelser man kan tage på Sjælland ville være byturene. Det er som om, at bylivet er anderledes på Sjælland, især hvis man tager ind i København. Men det hele skal ikke være fest og farver. Der er også et hav af ældre bygninger, som man kan tage ud og opleve, hvis man interesserer sig for vores fortid. Køge har Danmarks ældste bygning til dette tilfælde. Og alt dette uden at nævne Danmarks faktiske mest populære seværdighed: den lille havfrue! Den selvsamme havfrue, som kineserne var så begejstrede for, at de måtte låne hende fra os et stykke tid. Ellers er der mange af de samme aktiviteter som andre steder: kanalture og cykelture. Også masser af dejlige gåture, som for eksempel en gåtur igennem tivolis garden. Klik her for at opdage andet.

Lille havfrue


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.