Tekstbageriet

Keyboard og notesbog

Registreret i RKI? Sådan låner du alligevel

xx99

Er du registreret i RKI, kan det indskrænke dine handlemuligheder på en række forskellige parametre. Blandt andet kan det være svært at komme til at låne penge. Mangler du penge på kontoen, er det dog ikke umuligt at få lov at låne – det handler blot om at finde frem til de låneudbydere, som tilbyder lån trods RKI. 

Hvad betyder det, at være registreret i RKI?

RKI er et register over såkaldte dårlige betalere. Er man registreret i RKI, skylde det, at man førhen har haft svært ved at overholde betalingsaftaler og på denne baggrund er blevet indberettet. RKI er det største register af sin slags i Danmark. Dets formål er at lade andre parter undersøge, om en person, de er ved at indgå en betalingsaftale med, har en historik med ikke at kunne overholde sådanne aftaler.

Bliver du registreret i RKI, vil du få besked om det. Er du alligevel i tvivl om, du står i registret, kan du kontakte Experian, som står bag registret. Ved at logge ind med dit NemID på hjemmesiden, vil du kunne se din status.

At stå i registret kan have ganske store konsekvenser for ens økonomiske situation, da en registrering i RKI kan begrænse ens handlemuligheder betydeligt. Blandt andet kan det være meget svært at få lov at låne penge, da låneudbydere ser det som værende for risikabelt at låne penge til personer, som tidligere ikke har kunnet overholde betalingsaftaler. 

Penge

Skærpede krav

Selvom det kan være svært at få lov at låne penge, når man står registreret i RKI, er det ikke en umulighed. Der findes efterhånden en hel række forskellige online låneudbydere, som tilbyder lån trods RKI (FIX ME). Det kan være rigtig rart, hvis man står i en stor økonomisk knibe, som man ikke kan se anden vej ud af. I denne forbindelse skal man dog være opmærksom på, at der typisk gælder skærpede krav fra låneudbydernes side, fordi de anser det som en mere risikofyldt låneaftale, når låneren er registreret i RKI. Derfor kan renten på lån trods RKI blandt andet være højere end for ”almindelige” lån. Sæt dig derfor ind i disse skærpede krav, inden du beslutter dig for at låne. 

Tænk dig om, inden du låner

Man bør altid tænke sig grundigt om, inden man indgår en låneaftale. Når man takker ja til en sådan aftale, siger man også ja til en række forpligtelser, som blandt andet indbefatter at kunne tilbagebetale det lånte beløb plus de øvrige omkostninger, der er i forbindelse med et lån. Sikrer man sig ikke på forhånd, at der er tilstrækkeligt med plads i ens budget den kommende tid, lånet løber over, vil man med sådan en aftale hurtigt kunne komme i økonomisk knibe.

Men er du allerede registreret i RKI, er det særligt vigtigt, at du tænker dig om en ekstra gang, inden du låner. Overvej, om du virkelig har et behov for at låne penge, eller om du kan klare dig på anden vis. Som nævnt hører der en række skærpede krav med, når man låner, selvom man er registreret i RKI. Dette gør, at låneaftalen er endnu vigtigere – og faktisk også sværere – at overholde. Tænk dig derfor godt om og læg et budget, inden du låner trods RKI. Husk også, at det ikke er muligt at låne sig ud af RKI.

Kvinde med smartphone


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.