Tekstbageriet

træningsstart

Start ud med en løbe- eller gåtur

xx99

Når julen er overstået, og nytåret nærmer sig er der mange, der tager deres livsstil op til genovervejelse. For nogle bliver det pludseligt klart, at de slet ikke bevæger sig nok. De tænker måske tilbage på et år, hvor de har siddet meget ned på arbejdet for dernæst at tage hjem i sofaen og sidde noget mere. Derfor er der mange, der får travlt med at dyrke motion lige efter nytår.

Det kan også være en god ting, men der er dog den ulempe, at mange de falder hurtigt fra fordi, at de går død. Når man starter for hårdt og ambitiøst ud, bliver det ikke en god oplevelse, og så ender man med helt at give op. Se mere her, hvis du ønsker at finde ud af, hvordan du finder en sportsgren, der kan gøre, at du rent faktisk vil se frem til at komme ud og træne. Mange starter ud med en løbetur eller en gåtur, for at se om det er noget for dem.

Vælg træningsform

Ved valg af træning skal din krop være i fokus

Ikke to mennesker på denne jord har helt den samme krop. Det kan virke banalt at understrege, men ikke desto mindre er det rigtigt. Og det faktum, at ikke to kroppe er ens, gør også, at ingen kan sige, hvilken træningsform der er bedst for dig. Nogle mennesker snakker måske om, at de mener, at det bedste man kan gøre for sin krop er at løbe. Men har man dårlige knæ eller dårlig ryg er det ikke sikkert, at det er den bedste træningsform.

Derfor handler det om at lytte til sin krop når man skal komme i god form efter jul og nytår. Har man nogle skavanker skal man finde en god sportsgren, som tager højde for dette. For eksempel vil ambitiøs løbetræning og dårlige knæ være en meget dårlig kombination. Har man dårlige knæ bør man i stedet overveje en form for cykling, eventuelt indendørs.

Cykling kan både foregå indendørs og udendørs – sådan kan du finansiere det

Folk med dårlige knæ får meget ofte noget ud af at cykle. Her findes der mange forskellige typer af cykling. Efter nytår kan man meget ofte få gode tilbud på at tilmelde sig et fitnesscenter. Siger man ja til det, får man også pludseligt mulighed for at tage på forskellige hold. Nogle af disse hold er indendørscykling, som nogle kalder spinning.

For nogle mennesker er dette den bedste form for cykling, man kan forestille sig. Og rent forbrændingsmæssigt er det da også en rigtig god form for træning for enhver, der kan lide at røre sig. Nogle mennesker foretrækker dog naturen, og det kan også være skønt med en dejlig cykeltur udenfor. Her kan man både vælge mountainbike og racercykel. Begge dele er dyre at investere i, så det kan være en ide at låne en cykel til denne form for træning, inden man selv går ud og investerer i en cykel. Du kan også optage et lån online, hvis du ønsker at komme i bedre form. Dette vil blot være en investering i din egen sundhed.


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.