Tekstbageriet

Tallerkner af mad

Lav lækre forretter til næste gang, du har gæster ovre

xx99

Mad er lækkert. Mad er vigtigt. Det er dejligt at lave god mad. Det kan være sjovt at lave mad. Alle har brug for mad, men ikke alle kan lave mad. Derfor er det godt at lære. Men hvad der også er godt, er en smagsprøve til sine hovedmad. Noget til at give dig en ide, hvilken kaliber du snart skal putte i munden. Nemlig forretter. Måske er du ikke personen, som laver forretter, heller ikke når du har gæster. Måske er du ikke engang personen, som spiser forretter normalt, heller ikke hvis du er på ferie. Hvis det er tilfældet, så ved du ikke hvad du går glip af. Rent direkte. Alle madelskere ville fortælle dig, hvorfor forretter er vigtigt. Lige ledes vil denne artikel.

Madlavnings udstyr

Forret til dem, som elsker at forkæle sig selv og dem de elsker

En forret er god på mange måder. Ikke nok kan den fungere som en fin forsmag for, hvad for en kvalitet af madlavning hovedretten kommer til at være på, men det er også blot praktisk. Hvis nu man har gæster på besøg eller man i en eller anden situation, skal servere mad for flere mennesker og du har planlagt, at de skal have en virkelig fantastisk middag. Men maden tager ganske lang tid at lave, hvad gør man så? Gæsterne kommer jo til at blive sultne inden længe. Og det sidste man vil have, er at de klager over maden på nogen måde. Så kan man lave en forret til dem på forhånd. Så når de ser ud til at være klar til mad, men maden ikke er klar, så servere du bare forretten.

Pandekager

Mangler du inspiration?

En forret kan også fungere fin til en social aften med vennerne. Hvis du kender nogen, som er gode til at smutte tidligt, så kunne maden være en måde at få dem til at blive på. Hvis du forbereder forret, hovedret og dessert, så kan de jo ikke smutte før det hele er blevet serveret. Og det er dig som vært, der bestemmer, hvornår det bliver serveret.

Men hvad kan man så serverer dem? En lækker og nem at lave ret kunne være tunmousse med vindruesalsa. Den tager ca. kun et kvarter at lave, men skal dog stå i køleskabet i et stykke tid. Der kan du jo arbejde på aftensmaden i mens. Så dette er en god ret til at multitaske med begge måltider på samtid.

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.