Tekstbageriet

yoga

Styrk dit velvære med yoga

xx99

Yoga er blevet en udbredt og populær træningsform rundt i hele verden, og er faktisk dømt til at være den hurtigst voksende motionsform på verdensplan. Dette er der mange gode grunde til. Yoga styrker nemlig ikke blot vores krop og muskulatur, men kan blandt andet også være med til at lindre kroniske smerter og stres – og giver samtidig et gladere og mere positivt sind.

Din vejrtrækning har betydning for dit velvære

Åndedrættet siges at have stor betydning, når det kommer til vores velvære både fysisk og mentalt. Ved hjælp af yogaøvelser vil du blive mere opmærksom på dit åndedræt og lære at trække vejret helt roligt og dybt nede i maven. Dette vil både kunne forbedre din koncentrationsevne samt afhjælpe på blandt andet depression, stres og angst.

Ved hjælp af vejrtrækningsøvelser udrenser du samtidig også din krop for diverse affaldsstoffer. 70 procent af kroppens udrensning siges nemlig at ske gennem åndedrættet, da vejrtrækningen hjælper med at ilte din krop og altså dermed også dit blod, dine organer og alle dine celler, hvilket giver mere energi til kroppen og fører til en udrensning.

Styrk dine muskler og led

Udover at yoga er super effektiv mentalt og for kroppens udrensning, så er det også effektivt, når det kommer til dine muskler og led. Ved hjælp af bestemte yogaøvelser kan du styrke din krops smidighed samt dine musklers styrke og samtidig løsne op for eventuelle blokeringer i kroppen. Yoga er dermed også super effektivt, hvis du døjer med ledproblemer.

 

Disse yogaøvelser vil desuden også forbedre din fysiske udholdenhed og kondition, hvilket vil føre til vægttab og reducering af træthed og udmattelse på sigt.

Mindsker dine menstruationssmerter

Alle kvinder er forskellige og ligeledes er deres menstruationscyklus og menstruationssmerter også. For kvinder med slemme menstruationssmerter kan yoga også her være effektivt, der findes nemlig massevis af øvelser som hjælper mod rygsmerter og får dig til at slappe af i underlivet.

Dyrk yoga, hvor som helst når som helst

De overstående øvelser kan nemt laves hjemme, da yoga nemt kan dyrkes hvor og hvornår man vil. Der findes massevis af effektive øvelser ude på nettet, som man kan få inspiration fra til hjemmetræningen. Mangler man dog yderligere inspiration eller eventuelt motivation, og man måske ikke er den store fan af holdtræning, så findes der også et stort udvalg af effektivt værktøj til yoga i form af blandt andet dvd’er, bøger og musik, som man kan benytte hjemme og som kan hjælpe en godt på vej.

meditation

Ligesom der findes øvelser velegnet til alt fra nybegyndere til veløvet yogaudøvere, så findes der ligeledes forskelligt yogaudstyr, som kan dække ind for stort set alle slags behov. Er man typen der for eksempel nyder at læse og fordybe sig i bøger, så ville yogabøger være et oplagt yogaværktøj at lade sig vejlede og inspirere af.

 

Er man derimod typen der nyder at lytte til musik, så ville yogamusik derimod være oplagt at gøre brug af. Der fås musik med alt fra naturlyde, wellness musik eller traditionelt indisk yoga musik, så der er noget til stort set hver en smag.

 

Yoga gør altså store underværker for dit velvære, så hvorfor ikke starte allerede i dag?

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.