Tekstbageriet

mand med maske

Gode grunde til at støtte lokalt

xx99

Nethandel udgør efterhånden en stor del af mange menneskers indkøb. Førhen var det en ret sjælden ting at handle over internettet, og det var mest noget som man gjorde, når man manglede noget som er svært at finde i fysiske butikker.

Viruskrisen har gjort, at endnu flere folk har gjort brug af forskellige webshops, og det er der ikke noget i vejen med. Krisen har dog været ekstremt vanskelig for de små lokale forretninger og virksomheder. Overvej derfor at støtte lokalt, frem for at handle over nettet. Der findes nemlig også virus-sikre måder at støtte lokalt. Støt den lokale frisør og spisestederne.

udstyr på bord

Støt spisestederne

Forskellige restauranter har været nogle af de hårdest ramte steder, imens landet har været lukket ned. Der findes heldigvis stadig nogle måder at støtte op omkring spisestederne. Nogle restauranter tilbyder gavekort, som kan købes ved bestilling, så du kan støtte uden at skulle i kontakt med mennesker i det offentlige rum. 

Gavekortet gør, at spisestedet fortsat får en omsætning, så der kan betales leje og løn. Til gengæld får du noget at glæde dig til, når landet er genåbnet. Nogle restauranter har også lækre takeaway tilbud, så du kan få bragt maden til dig. På denne måde kan du spise mad fra din favorit restaurant og støtte den under viruskrisen.  

takeaway sushi

Hjælp den lokale frisør og andre virksomheder

Også frisører har været hårdt ramt under den sidste periode, hvor fysisk fremmøde har været ulovligt. Bestil en tid hos din lokale frisør, så du kan få håret forfrisket så snart at Danmark genåbner. Mange mennesker ser frem til at frisørerne genåbner, fordi deres hår har fået lov til at vokse igennem hele viruskrisen. 

Nogle frisører tilbyder service i hjemmet, hvilket stadig har været lovligt igennem krisen. Du kan bestille tid hos en mobilfrisør, så du kan holde styr på håret igennem den sidste tid under lockdown. På denne måde støtter du også lokalt. 

Har du en favorit lokal frisør? Ring til vedkommende, og find eventuelt ud af om du kan få bestilt en tid til efter landet er åbnet op igen. Nogle frisører har været åbne under en del af krisen, og har taget et ekstra gebyr for at klippe folk. Dette skyldes, at de skal smittesikre deres salon. Find en god lokal frisør som kan klippe dig på en virussikker måde. En mindre og lokal frisør har formentligt også bedre styr på hygiejnen, end større saloner i storbyer.

Der findes mange kreative måder at støtte sine lokale virksomheder. Du kan også støtte lokalt ved at handle dagligvarer hos de mindre butikker. Mange butikker tilbyder også udlevering af varer, så du kan undgå kontakt med så mange folk som muligt. Orienter dig om hvordan du kan hjælpe den lokale frisør, og forretningerne i din by. 

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.