Tekstbageriet

Skrivning af blogindlæg

Del dine tanker og ideer med andre: Sådan starter du din egen blog

xx99

Går du med drømmen om at skabe en platform for dine tanker, og elsker du at skrive? Så er en blog lige noget for dig. Her kan du nemlig skrive om lige netop det, som du ønsker at dele med andre; om det så er madlavning, sport, kreativitet eller bare dine daglige tanker, så er der ingen grænser for, hvad du kan skrive om. 

Ved du dog ikke helt, hvordan du skaber og får en blog op at køre så frygt ikke. Du kan nemlig læse med her og få tre tips til, hvordan du hurtigt og nemt kommer i gang med at blogge. 

Blogger

1. Vælg et emne at skrive om 

Det allerførste som du skal gøre, det er at vælge, hvilket emne du vil skrive om. Du kan skrive om alt imellem himmel og jord, men det er ofte godt at tage udgangspunkt i noget, som du ved noget om. Det kan f.eks. være dit eget liv. 

Umiddelbart tænker du måske, at dit liv ikke er ekstraordinært spændende, men det behøver det heller ikke være, førend at andre mennesker kan have interesse i at læse om det. Det kan være, at de vil finde det interessant at høre om din uddannelse, dine interesser eller om dynamikken i dit familieliv. Det kan også være, at det er dine personlige tanker omkring diverse emner, som vil kunne fange folks opmærksomhed. 

Det eneste som emnet til din blog kræver, det er din passion omkring emnet. 

2. Vælg en platform til din blog

Når du har valgt dit emne, så skal du vælge hvor, du vil udgive din blog. Der findes en lang række af mulige hjemmesider, hvor du kan blogge, og det er dermed op til dig at vælge lige netop den side, som vil fungere bedst til dit ønskede formål med bloggen. 

Hvis du f.eks. skriver på dansk og dermed satser på det danske publikum, så er hjemmesider som Bloggersdelight eller Blogger.com gode bud på platforme, som du kan bruge. Hvis du derimod vil skrive på engelsk og dermed satser på de internationale læsere, så er en hjemmeside såsom Tumblr en mulig platform. 

Når du vælger din platform, så bør du altså inddrage overvejelser, omkring hvilke mennesker du kunne forestille dig kunne være interesseret i din blog, og hvilke hjemmesider disse læsere bruger. 

Planlægning

3. Planlæg dit indhold forud 

For at skabe noget godt indhold på din blog så kræver det, at du planlægger indholdet forud for, at du sætter dig ned for at skrive. Selvom du træner dine skriveevner ved at skrive blogindlæg, så tager det altså tid, førend du bliver helt fortrolig med, hvad det vil sige at drive sin egen blog. 

Ved at lægge en plan for hvornår og hvor meget du vil skrive, så skaber du både en struktur for dine læsere, som dermed får en fornemmelse af hvornår og hvor mange nye blogoplæg du udgiver, og du får også skabt en rutine for dig selv. 

Hvis du vil vide mere om, hvordan du skaber indhold til din blog så klik her.  

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.