Tekstbageriet

Servicehunde

Servicehunden må gerne komme med i teatret

xx99

Servicehunde bliver mere og mere almindelige i det ganske land. Det er både de medicinske servicehunde men i ligeså stor stil de psykiske servicehunde. For en hund har mange skjulte talenter og kan for eksempel forudsige om en epileptiker er ved at få et anfald, den kan hjælpe den blinde med at se , og det nye er at den kan aflaste psykisk.

Servicehunde

Den psykiske servicehund

Den psykiske servicehund er til mennesker som på den eller anden måde er sårbare psykisk. Det kan være veteraner som lider af PTSD, det kan være børn som lider af voldsom angst, men fælles for begge grupper er at de kan få kæmpe gavn ud af servicehunden. For hunden lærer fra en tidlig alder at sanse når dens ejer har brug for nærvær og knuer sig ind til vedkommende. Dette gør at veteranen eller barnet slapper af.

Servicehunde

Hunden kan komme med i teater

Servicehunde må som udgangspunkt komme alle steder ejeren må, så længe den ikke er til gene. Det betyder at du kan tage den med i teatret hvis du er usikker på omgivelserne eller sågar biografen. Husk dog at tage hensyn til de mennesker, som befinder sig omkring men ydermere husk at tage hensyn til hunden. Er det en koncert med høj volumen er det måske en dårlig idé at lade hunden opleve det. Din bedste ven fortjener trods alt du tager lige meget hensyn til den, som den hjælper dig.

Kilde: Canem.dk


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.