Tekstbageriet

Forfriskning

Et savn til sommer og sol

xx99

Sommeren er noget, mange længes efter i de kolde tider – og med god grund. Hvem savner ikke at kunne sidde udenfor og nyde en kold og forfriskende gin med sine bedste veninder? 

udendørs hygge

Man følger med årstiderne

I Danmark er der tempereret klima, og selvom man er tilbøjelig til at komme med udmeldinger som ‘gid jeg boede et sted, der var varmt hele året rundt’, er det tempererede klima noget, der kan få os til at værdsætte sommer ekstra meget. Hvis man boede i et subtropisk klima, hvor sol og varme var en del af hverdagen hele året rundt, ville man ikke smile automatisk, når man så årets første vintergæk i kombination med den forsigtige solstråle, der var at fornemme. 

Disse små glæder, der er forbundet med bare det faktum, at solen begynder at indtage sin plads på himlen, er en af de fordele, der er ved at bo et sted som Danmark, der er præget af skiftende årstider, der rummer hver sit vejr og hver sin stemning. 

Hvor man i de kolde måneder går lidt i hi og pakker sig ind i tæpper indendørs, springer man, med blomsterne, ud af denne tilstand, når foråret nærmer sig, og under solens stråler er mulighederne mange.  

skov

Den særlige sommerstemning

Noget af det hyggelige ved efterår kan være at sidde med sine veninder og drømme om sommer. 

Der er altid et hav af minder og fortællinger forbundet med den tid, og det er som om, at hukommelsen altid får drejet disse anekdoter hen på de solrige dage. Når det kommer til stykket, er den danske sommer langt fra kun forbundet med varme, men det er disse tider, man husker og længes efter. 

Grundene er mange, og en åbenlys grund er det overskud, der automatisk opstår, når man suger så meget D-vitamin til sig. Det lys, der hele tiden er over en, giver optimisme og håb. 

Et andet element er de mange muligheder for at mødes. Det bliver mere tilgængeligt, for man kan blot mødes udenfor på et tæppe. 

Her kan man medbringe nedkølende drikke, som man på primitiv vis kan indtage sammen og nyde den perfekte, lune aften. 

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.