Tekstbageriet

nyt tag

Sådan får du monteret det rette nye tag

xx99

Et tag er naturligvis et yderst vigtigt element i enhver form for bolig. Desværre bliver selv et velplejet og kvalitetsrigt tag dog slidt med årenes løb, og således kommer der med alt sandsynlighed en dag, hvor du er nødsaget til at udskifte det med et nyt.

Hvis du står i denne situation i øjeblikket, er du sikkert en anelse forvirret over, hvad du præcist skal foretage dig. Der findes immervæk et hav af forskellige tagtyper, som du kan få installeret, og der er jo ikke ligefrem tale om en arbejdsopgave, man bare lige tager let på.

At få monteret et nyt tag er tværtimod en vigtig og omfattende investering, og således gælder det selvfølgelig om at få truffet en beslutning, der er hensigtsmæssig på såvel kort som lang sigt – og for at komme frem til denne beslutning har du i første omgang brug for professionel assistance.

Få professionel hjælp til at udvælge den rigtige tagtype

Da det som sagt kan være ret så vanskeligt at finde hoved og hale i det uendelige antal af muligheder, kan det kun svare sig at opsøge professionel rådgivning tidligt i forløbet.

Dette kunne for eksempel være et tømrerfirma, da enhver tømrer trods alt kan tilbyde dig langt mere end blot et stykke praktisk håndarbejde. Tømrere kan derimod være yderst hjælpsomme i både planlægnings- og udførelsesfasen.

Det er værd at tænke på, at de beskæftiger sig med opgaver, der relaterer sig til tage på en ugentlig basis, hvis ikke dagligt. Altså har de efterhånden set lidt af hvert, og de kan derfor utvivlsomt hjælpe dig på rette spor, når det kommer til at træffe et fornuftigt valg.

Når du er ude og købe en tømrer til det nye tag kan du ligeså godt hyre en gartner til at bistå arbejdet med at få lavet en færdighæk som kan komplimentere taget så hjemmet ligner en smuk symbiose.

Anse tømreren som en samarbejdspartner

Mange vælger at træffe en beslutning omkring tagvalget fra starten af uden at henvende sig til den tømrer, der skal stå for det praktiske arbejde. Dette kan på ingen måde tilrådes, såfremt du ikke selv har konkret erfaring med tømrerarbejde eller et tilsvarende erhverv.

Anse i stedet tømreren for en samarbejdspartner og ikke blot en ekstern fagmand, der skal komme forbi boligen, følge nogle instrukser og færdiggøre arbejdet. Det er naturligvis dig, der sætter dagsordenen, men i sidste ende får du langt mere ud at samarbejde med den tømrer, som du ønsker at få hjælp af.

Omvendt skal du heller ikke blot stille dig ud på sidelinjen og lade de professionelle styre hele forløbet fra start til slut. Det gælder derimod om at sikre den rette mængde af indflydelse og inputs fra begge parter, så i sammen kan opnå det bedst tænkelige resultat.

Vælg kvalitet frem for et quickfix

Det kan være fristende at vælge en form for billig ’quickfix’, hvis man ønsker at spare penge på budgettet, men dette vil først og fremmest resultere i et halvdårligt resultat, og endvidere er det endda næppe økonomisk fordelagtigt på den lange bane.

Vælg derfor at gå helhjertet ind i projektet og få den hjælp, du har brug for – uanset om du har hjemme i Herning eller er bosat i Ikast eller Sunds.

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.