Tekstbageriet

polaroidkamera_

Polaroidkameraerne er tilbage – men hvorfor?

xx99

Vi har i lang tid oplevet enorm teknologisk fremgang. I dag er vi på mange måder langt længere fremme, end man nogensinde kunne have drømt om, for vi har computere i lommen, som er stærkere end dem, der satte mennesket på månen.

Men på mange måder kan det så siges, at vi måske er nået derhen lidt for hurtigt. Derfor er det blevet lidt vigtigere, for mange mennesker, at kunne være nostalgiske. Vi vil gerne mindes de gode gamle dage.

Polaroidkameraet er et fantastisk eksempel på dette. Har vi ikke alle set bedsteforældrene med sådan et kamera og en rulle film? Det er sjovt at se på, og der er faktisk stadig gode grunde til at vælge dem frem for de smarte og nymodens digitale kameraer.

Du kommer til at bruge mere tid på billederne

Det koster simpelthen bare mere at tage billeder med et polaroidkamera – og selvom det lyder som en ulempe, så kan det faktisk bruges konstruktivt.

For mange fotografer i dag, så er der ikke rigtigt nogen konsekvens ved at tage for mange billeder. Man kan nå at tage tusindvis, og det gør ikke en forskel.
Med et af disse kameraer skal du være noget mere beslutsom. Det gør, at du faktisk kommer til at få mere øvelse og blive bedre til at fange nogle af de rigtige motiver og mennesker!

Du kan spille på samme bane som de professionelle

Polaroidkameraers billeder bliver udviklet på polaroid film, og så får du billedet at se efter kun få minutter. Intet foregår digitalt, og der sker ikke noget bag scenen.

Hvad gør det så for dig? Jo det betyder kort sagt, at du ikke kan komme til at redigere dine billeder. Der er ikke mulighed for at ændre på farverne eller for at fjerne uønskede dele af motivet.

polaroidkamera_

Men det kan igen være rigtigt fedt! Det betyder, at dette kamera kun byder op til én ting – at tage gode billeder. Det er en kunst i sig selv, og mange moderne fotografer vil være lige så garvede i redigering som i selve fotograferingen.
Når du har et polaroidkamera, så kommer du til gengæld lidt tættere på de professionelle. Det kan være sjovt at sammenligne billeder med bekendte, hvad end de er fotografer eller bare amatører!

Du får billederne i et fantastisk format

Lad os erkende det – så smarte som alle de digitale billeder er, så er der nok ikke mange af os, som finder dem frem igen.

Nogle gange ville man næsten ønske, at det var nemmere at få billederne fysisk, så man kunne hænge dem op alle vegne.
Fordelen ved polaroidkameraet er netop her og består i, at man får billedet med det samme!

polaroidkamera_

Det betyder altså, at du ekstremt hurtigt har en fysisk kopi af det billede, som du har taget. Så kan du skrive en lille beskrivelse til, eller du kan endda tegne lidt ovenpå, hvis du føler dig kreativ.  Uanset hvad, så er disse billeder bare fantastiske til at have hængene. Der er en magi og nostalgi over dem, som de digitale billeder ikke lige kan ramme.


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.