Tekstbageriet

Farverige klodser med bogstaver

3 tips til at pifte børneværelset op

xx99

Det kan være svært at finde balancen mellem det stilrene og det sjove børneværelse – nogle gange kan de to virke modstridende. Det vigtigste er selvfølgelig, at børnene er glade. Men du kan da stadig nyde et godt indrettet værelse. Derfor får du nu 3 tips til hvordan, du kan gøre dit barns værelse sjovt, lærerigt og samtidig holde det flot. 

Mangler du også tips til babyværelset? Find inspiration her.

Dreng med maling på hænderne

1. Det kreative hjørne 

Hvis dine børn er kreative, har du sandsynligvis allerede de kreative redskaber. Nu er det bare om at organisere og indrette, så de bliver en naturlig del af børneværelset. I stedet for at saksene, malebøgerne og penslerne er placeret rundt på værelset så saml det hele et sted. Det hjælper også børnene med at komme ind i et kreativt mind-set, når der er en bestemt ”station” til formålet. 

Det centrale i det kreative hjørne er arbejdsbordet. Her er det vigtigt, at bordet ikke er for småt, så børnene kan få lov til at udfolde sig kreativt og holde rodet på bordet. Hav en masse farverige og matchende beholdere, så hver ting har sin bestemte plads. Denne organisering sørger for mindre rod og et pænere værelse. 

Det er sjovt for børnene, hvis de kan gå amok med malingen et sted. For eksempel kan selve arbejdsbordet blive et lærred, hvilket også skaber et unikt møbel. 

2. Opfordr til leg 

Og her menes ikke med legetøj. Noget af det dyrebareste, et barn har, er sin fantasi. Derfor er det godt for dit barn nogle gange at lege uafhængigt af legeredskaber. Men det betyder ikke, at man ikke må hjælpe fantasien på vej. 

Kostumer er en god balance mellem at inspirere dit barn og gøre plads til fantasi. Med kostumer kan børn drømme sig hen i en anden verden, om det så er som en prinsesse på et slot eller en pirat på sit skib. 

Alt efter stilen, du går efter, kan du for eksempel vælge at opbevare kostumerne i en rustik dragkiste eller i en pastelfarvet opbevaringsbænk. Vigtigst er bare, at der er en bestemt stil og farvetema for alle møbler på værelset. 

Boernebog

3. Gør læring sjovt

Læring er ikke det første ord, børn forbinder med sjov. Det er derfor altafgørende, at man gør det diskret og underholdende. Med en kridttavle opfordrer du dit barn til at øve sig i at skrive. Ekstra effektiv er det, hvis der tilhørende hænger en sjov plakat med alfabetets bogstaver, så der er noget at skrive af efter. 

Mange børn kan også finde det kedeligt at øve sig i at læse. Du kan nemt gøre det sjovere ved at lave en hyggelig læsehule. Det kan være under en hylde eller inde i en legetipi – vigtigst er bare, at det er hyggeligt og behageligt. 

Musikinstrumenter kan også både pynte på værelset og være lærerigt. Der findes billige børneudgaver af næsten alle musikinstrumenter, så det handler bare om barnets præferencer. Du kan med fordel lede efter instrumenter i træ frem for plastik for et pænere udtryk.

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.