Tekstbageriet

Vi får mere og mere travlt

Vi får mere travlt: Få mere tid i hverdagen

xx99

Der er ingen tvivl om, at vi i dag har mere travlt end for halvtreds år siden. Det kan godt være, at vores arbejdsforhold er bedre, at vores ferier er længere, og vores arbejdsdage er kortere end de var for 100 år siden. 

Det er dog på ingen måde det eneste, der bestemmer, hvor stressede vi føler os. Faktum er nemlig også, at stadig flere går ned med stress grundet hårdt arbejde. Desuden er der også langt flere, som rapporterer, at de ikke nødvendigvis føler, at de har tid til det, de gerne vil. De føler et konstant pres til at følge med online, til at arbejde hårdt og følge med i gode, korte online nyheder som dagens.dk. Det er alt sammen udmærkede ting, men de kan tage overhånd.

Tidlig tilbagetrækning er muligt

Vil du have mere tid til andre ting?

Når først det går ud over de prioriteringer, man har i sit liv, bør man altså tænke sig om en ekstra gang. Det er nemlig i sådanne tilfælde, at det virkelig kan forringe livskvaliteten, og i sidste ende udtrykker det sig i for eksempel stress. 

Det er en kedelig og besværlig måde at finde ud af, at man har prioriteret forkert i sit liv, og derfor bør det med alle midler undgås. Det kan gøres på mange måder.

Først og fremmest kan du selvfølgelig vælge at gå ned i timer. Hvis du alligevel ikke føler, at du har brug for de penge, du tjener på en måned, vil du måske hellere bytte noget af din nuværende løn for ægte frihed. I så fald kan du tage en snak med din chef om at gå ned i arbejdstimer. 

I langt de fleste tilfælde vil det være et vellykket forsøg, men der vil selvfølgelig altid være tilfælde, hvor arbejdspladsen eller chefen har så meget brug for dig, at det vil være svært for dem at lade dig gå tidligt hver eneste dag.

Ekstremt Tidlig Tilbagetrækning

Hvis du gerne vil tage omprioriteringen et skridt længere, kan du også tage et kig på en bevægelse, som netop har oplevet stor fremgang grundet den stigende mængde af lønslaver, der føler sig stressede og udmattede. Bevægelsen kalder sig for Ekstremt Tidlig Tilbagetrækning, og det er præcis, hvad det lyder som. 

Det er en gruppe mennesker i Danmark såvel som i udlandet, der foretrækker deres økonomiske frihed fremfor et fast lønarbejde eller gode forhold i øjeblikket. De mødes så personligt eller online for at udveksle erfaringer og teknikker. 

Den grundlæggende idé er nemlig at leve enormt billigt for i stedet at kunne spare en stor procentdel af deres løn op, som de så kan investere i aktier. Efter ganske få år, vil de kunne se en ret anseelig passiv indkomst strømme ind hver måned, og når man endelig kan leve af den, kan man bare trække sig tilbage. Den slags er altså også en mulighed, hvis du ikke ønsker at deltage i ræset.

Havearbejde

Gør havearbejdet lettere

Hvis du ikke ønsker at gå så drastisk til værks, er der også rigtig meget, der i virkeligheden mest handler om prioriteter. Hvis du godt kan lide at have lidt travlt på arbejdet, kan det være, at det i stedet er i andre dele af dit liv, at du bør omprioritere. Du kan for eksempel vælge at investere i en færdighæk fremfor at skulle til at plante en hæk fra ny. 

Generelt er der faktisk rigtig meget tid at hente for mange i klassisk have- og rengøringsarbejde. Det handler alt sammen om at tage sin tid i egen hånd.

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.