Tekstbageriet

Tablet og bærbar

Undgå at spilde dine penge: Sådan køber du en computer, som passer til dit behov

xx99

I disse moderne tider er det ikke nemt for de fleste mennesker at undvære en computer – hverken på arbejdet eller i fritiden. Men tiden går eller uheld sker, og man kan pludselig befinde sig i en situation, hvor man bliver nødt til at købe sig en ny computer. 

Når man leder efter sin næste computer, så er det vigtigt at overveje, hvilke krav man har til sin computer, og hvilke behov den skulle kunne opfylde. Læs med her, og få 3 råd til, hvad du bør overveje, inden du køber en ny computer. 

Internethastighed

Skal det være en bærbar eller en stationær 

En af de første ting, man bør overveje, er, om man har behov for at kunne tage computeren med sig rundt omkring. Bærbare og stationære computer har hver deres fordele, så det er bare med at vælge lige netop den af de to forskellige slags, som passer til ens livsstil. 

Hvis man f.eks. er studerende, så er det sikkert en stor fordel at have en bærbar computer, da man dermed kan bruge computeren både derhjemme og på studiet. Er computeren derimod til et kontor, så er det måske bedre med en stationær, da man alligevel ikke behøver at rykke computeren rundt. 

Begge slags computere kan dog være dyre, så hvis du mangler midlerne til at betale for en ny computer, så kan du undersøge muligheden for et lån. Tjek kredit her.

Bærbar, tablet eller begge dele?

Hvis valget falder på en bærbar computer, så skal man igen bestemme sig for, hvilken slags det skal være. Der findes nemlig både helt almindelige bærbare, som man kender dem, men markedet har de sidste år udvidet sig til at inkludere både tablets og en hybrid udgave, som er en blanding af en tablet og en bærbar.

De tre forskellige modeller har ligeledes hver deres fordele, så valget afhænger igen af, hvilke behov man som bruger har. Hvis man f.eks. skriver mange, længere tekster, så er det klart en fordel at vælge enten en almindelig bærbar eller en hybrid, da man på denne måde beholder tastaturet. Bruger man derimod mange apps og programmer, så kunne en tablet være en fordel. 

Uanset hvilken slags man vælger, så kan man sjældent bruge computeren til særlig meget, hvis man ikke har en god internetforbindelse. Hvis dit internet er langsomt, så er det muligt at teste og se, om dit internet lever op til den hastighed, som du betaler for. Du kan læse mere om, hvordan du kan udføre en internettest her. 

Sparegris

Gaming eller arbejde?

Alt efter om du regner med at bruge computeren til at spille spil med, eller om den skal bruges til arbejdet, så skal du kigge efter vidt forskellige kvaliteter hos computerne. Hvis computeren skal være en gamer computer, så er det vigtigt, at du sørger for, at computeren er i stand til at trække spillene. 

Hvis du derimod skal bruge computeren til at arbejde på, så kan det være enormt vigtigt at afprøve computerens tastatur, inden du køber den. På denne måde kan du mærke, om den er god at skrive på. Ligeledes kan smarte features, såsom tastaturlys under tasterne, være en lækker og hjælpsom detalje. 

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.