Tekstbageriet

Mobilabonnement til enhver bruger af smartphone

Bliv klog på dit forbrug inden køb af mobilabonnement

xx99

Skal du ud og finde et nyt abonnement til din telefon er der især én ting, som er vigtigt. Det er naturligvis, at du ved hvor stort et forbrug du har. Når man spørger folk er det meget sjældent, at de kan sige noget som helst om deres forbrug. De fleste har slet og ret ingen anelse om hvor meget internet de bruger. De bruger blot løs og når de ikke har mere, så bruger de blot wifi indtil den næste måned. Også når det kommer til telefoni og SMS-beskeder kender folk slet ikke til deres forbrug. Skal du have nyt mobilabonnement er det derfor en god ide at starte med at finde ud af hvor meget du bruger din telefon.

Gå online og kend dit forbrug på mobilen

Har man et mobilabonnement vil man hver måned blot betale de penge det koster. For de flestes vedkommende gælder det, at man er tilmeldt automatisk betaling. Det gør, at man faktisk aldrig rigtig bliver konfronteret med hvor meget man betaler for sit abonnement. Derfor aner man ikke hvor meget man bruger sin mobil. Klik her hvis du vil se en oversigt over hvor meget data du bruger på forskellige services.

En ting du kan være sikker på det er, at hvis du er på internettet på din mobil så bruger den data. Der er kun én situation, hvor dette ikke er tilfældet, og det er hvis du er på wifi. Mange mennesker vælger at have et meget billigt abonnement for så at bruge wifi når de har muligheden for det. Uanset hvor man er er der stort set altid wifi. Af og til kan man ikke gå online i offentlige rum, men meget ofte kan man også bruge wifi disse steder. Det kræver dog, at man altid er på udkig efter en kode, hvilket kan være frustrerende. Så i mange tilfælde er det en bedre ide at sørge for, at man bare har nok data så man ikke behøver at bekymre sig om det.

Data bruger du på både apps og hjemmesider

Det er forskelligt hvor meget data du bruger på forskellige sider. Desuden er det også forskelligt, hvor meget apps bruger. Der er nogle, som konstant bruger en masse, hvor andre stort set ikke bruger internet. En af de sider, som bruger rigtig meget internet er for eksempel ekstrabladet.dk, som tager data. Det skyldes, at der er meget grafik på denne side. En anden side, hvor du også tydeligt kan mærke, at data sluges hurtigt er sider, hvor du får vist kort. Disse sider er yderst tunge, hvorfor det er nødvendigt, at app’en eller hjemmesiden bruger meget data.

Når først du har dit abonnement vil du naturligvis sørge for at bruge så lidt data som muligt. For det kan være, at du med tiden kan bruge så meget mindre data, at det bedre kan betale sig med et mindre abonnement. Er det tilfældet er der forskellige ting du kan gøre for at bruge mindre internet.


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.