Tekstbageriet

En juicekur giver fornyet håb om en kostomlægning

En juicekur giver fornyet håb om en kostomlægning

xx99

Sundhed fylder en del i de fleste menneskers liv, for nogle er det en naturlig del af deres hverdag, for andre er det et irritationsmoment i form af en tikkende bombe, der kan eksplodere hvert øjeblik. Alle mennesker er forskellige, derfor foretager man også forskellige valg i sin hverdag, for nogle er svingturen omkring grøntafdelingen efter gulerødder, spinat og frugt en naturlig del af indkøbsturen, for andre er det måske færdigretter fra fryseboksen, der er naturligt.

Ønsker man at finde mere inspiration til en sundere livsstil i hverdagen kan man altid forsøge at researche på emnet, ofte vil man dog straks blive bombarderet med en masse forskellige slankekure, der udelukker nogle af ens faste elementer i kosten og som man finder tryghed i. En juicekur er vejen frem for nogle, der ønsker at øge indtaget af frugt og grønt i deres hverdag, dette er som sådan ikke en vægttabskur, hvis eneste formål er at mindske målene omkring talje og hofte, men mere en kickstart til at implementere flere grøntsager i ens daglige kostvaner. Juicekuren.dk kan skubbe en i den rigtige retning og man bestemmer selv farten, man kan f.eks. starte stille ud og sætte et delmål om at være på juicekur i 3 eller 5 dage, for derefter at overveje om man skal fortsætte endnu nogle dage, eller påbegynde sin nye og sundere livsstil med mere frugt og grønt.

Der er visse fordele ved en juicekur

Som tidligere nævnt er dette ikke en kur man går på for intensivt at tabe overflødige kilo, men det er ingen hemmelighed at man ved at ændre sine kostvaner radikalt, blot nogle enkelte dage, vil begynde at se og mærke forandringer ved ens krop. Man vil naturligt tabe nogle kilo, derudover vil mange opleve at huden og hårpragten får en anderledes og mere livlig glød, der stammer fra den ekstra tilførsel af mineraler og vitaminer, der findes naturligt i frugt og grønt. For nogle vil man kunne mærke en ændring i forbindelse med ens tankemønster, det kan forekomme at man kan tænke mere klart i stressede situationer.

Der har i mange år været en del skepsis omkring dét at spise sundt og til dels vegetarisk, men det er faktisk rigtigt, at man bliver sundere af at spise grønt. Starter man på en juicekur og har gåpåmod til at fuldføre den i 5-10 dage vil man opnå et bedre immunforsvar, da dette styrkes af de mange mineraler og vitaminer, man får ind med det grønne. Man øger sit energiniveau og får mere overskud i hverdagen, da det til dels ikke tager så lang tid at forberede ens måltider, men også tager kortere tid at indtage dem. Derudover er juicekur en super måde at kickstarte en kostomlægning, da man i løbet af ens kurdage, vil vænne kroppen til et større indtag af frugt og grønt og derfor vil komme til at få såkaldte ’cravings’ efter netop det grønne, hvis man vælger at gå tilbage til sin gamle og måske halvusunde livsstil efterfølgende.


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.