Tekstbageriet

Frisk stuen op med en god omgang maling

Frisk stuen op med en god omgang maling

xx99

Er du blevet lidt træt af din gamle og kedelige stue? Trænger den til en overhaling og en opfriskning? Det kan du nemt gøre med en god omgang vægmaling. Mange mennesker vælger at male alle vægge i hele deres hus hvide. Det er selvfølgelig nemt, da man kan indrette med alle mulige forskellige ting, når man har hvide vægge. Det kan dog godt blive lidt kedeligt i længden. Hvis man er blevet lidt træt af de kedelige hvide vægge, er der heldigvis råd for det. Det er nemt at gøre noget ved væggene. Det kræver blot at man skaffer noget godt og pænt maling, og så selvfølgelig en lille omrokering i stuen, så man kan komme til for alle møblerne.

Brug vægmaling til at gøre væggene personlige

Hvis man har bestemt sig for at der skal males om i stuen, skal man selvfølgelig have den helt rigtige vægmaling. Først og fremmest skal man finde ud af hvilken farve, man gerne vil have malet stuen i. Man skal også finde ud af, hvor mange vægge, der skal males. Det kan skabe en ret fed effekt, hvis man maler en enkelt væg i en stærk farve og holder de andre vægge i en mere nedtonet farve. Man kunne således med fordel male i sine yndlingsfarver, hvis man er helt på bar bund med farven. Man kan også kigge på sine andre ting i indretningen, og se om der er en farver, der går igen. Det vil give god mening at vælge en af farverne, der går igen i mange af de andre ting i indretningen.

Når man så har fundet ud af hvor mange vægge, der skal males og i hvilken farve, så skal man selvfølgelig have fundet den helt rigtige maling. Der findes maling i mange prisklasser lige fra det helt billige og det meget dyre. Der er også stor forskel på glansen på malingen. Hvis du tænker, at du gerne vil male om mange gange fremover, hvis du nu hurtigt bliver træt af farven på væggene, er det nok en fordel at vælge et af de billige mærker. Hvis du ikke forventer at du skal gå og tørre væggene af hele tiden, er det heller ikke nødvendigt med en høj glans. Hvis malingen derimod skal kunne holde i mange år, er det en fordel at vælge en ordentlig maling.

Prøv også tapet

Man kan selvfølgelig også pifte væggene i stuen op med tapet. Det er bestemt ikke kun maling, der kan gøre underværker. Der findes tapet i alle mulige mønstre og farver. Hvis du besøger din lokale farvehandler, kan du se et stort udvalg. For mange kan det være svært at bestemme sig. Det bedste råd er at følge ens mavefornemmelse. Hvis du kan lide det, er det ligegyldigt hvad andre mener. Hvis du er helt på bar bund, skal du huske på at store og vilde mønstre med fordel kan holdes til en væg. Mere afdæmpede mønstre kan sagtens komme på flere vægge.


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.