Tekstbageriet

Facts om optioner – forbered dig til din næste investering

xx99

Du kan lave dine investeringer på mange måder – og du har sikkert også før hørt om optioner. Skal du kaste dig i sving med denne slags investering? Du kan læse meget mere om optioner i denne artikel.

Optioner er kendte for at være mindre risikofyldte

Faktisk er optioner kendt for at være en investeringsmetode, som er langt mindre risikofyldt end andre investeringer. At være mindre risikofyldt betyder ganske enkelt, at der er mindre chance for, at du mister en masse penge, når du investerer i optioner.

 

Når du investerer i optioner, køber man nemlig kun retten til at gøre således. Man er ikke nødvendigvis nødt til at fuldføre købet, når det kommer til stykket! Man har derfor rig mulighed for at se, hvordan aktivet har begået sig i den senere tid og om værdien på aktivet er faldet eller steget.

Vidste du at optioner er populære for tiden?

Optioner er populære i blandt mange investorer – og måske er dette lige præcis på grund af den lave risici. Danskerne passer nemlig på deres økonomi, selvom der er opgangstider i Danmark.

 

Uanset hvad, er det generelt set blevet mere populært at investere. Det er ikke længere blot den professionelle investorer, som begår sig på aktiemarkedet. Flere og flere private byder nu også ind – unge som ældre. Specielt er bæredygtige investeringer i fokus både i blandt de private investorer men bestemt også i investeringsbranchen, som vil gøre danskernes investeringer grønnere endnu hurtigere!

Kender du forskellen på call-optioner og put-optioner?

Der er to slags optioner – og disse har ligeledes to forskellige navne: Put-optioner og call-optioner. Når man køber, siger man, at man investerer i en call-option og når man sælger, siger man, at man sælger en put-option.

 

Det er altså en meget enkelt forskel, som der er på disse to forskellige slags optioner. Dog er det meget godt at vide dette, hvis man skal i gang med at investere i optioner danmark!

“Option” betyder “mulighed” på dansk

Ordet “option” betyder ganske korrekt “mulighed” på dansk. Det henviser ganske enkelt til, at man har muligheden for enten at sælge eller købe, når man når tidspunktet, som er understreget i kontrakten. Dog er man aldrig forpligtet til hverken at købe eller sælge, når man handler med optioner. Hvis man er forpligtet til at købe eller sælge, kaldes det i stedet for futures. Dette er en anden investeringsmetode end optioner.

 

 

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.