Tekstbageriet

Kvinde ligger på sofa med tæppe over hovedet

Få bugt med parforholdets kedelige problemer

xx99

Parterapeuterne har kronede dage, når knap halvdelen af alle ægteskaber ender i skilsmisse. Mange fraskilte par giver skylden til travlhed og kedsomhed eller siger, at de er vokset fra hinanden. Det er positivt, at flere par søger hjælp, men der er også ting, man selv kan gøre. Læs med her og find flere spændende artikler om sundhed og livsstil på det populære nyhedssite nyheder24.

Kvinde holder rengøringsartikler

Få bedre nattesøvn

Træthed kan knække enhver, og søvnmangel gør dig både nærtagende og irritabel. Det siger derfor sig selv, at parforholdet kommer på prøve, hvis du sover dårligt om natten.

I de fleste tilfælde skyldes dårlig søvn en søvnforstyrrelse. Det kan være utåleligt at sove sammen med en, der snorker eller skærer tænder. Man bliver fristet til at sove hver for sig, og det går ud over intimiteten. Gør i stedet forholdet en tjeneste og køb et par ørepropper og en bideskinne

Der vil selvsagt også være perioder med dårlig søvn, hvis I har små børn. Både du og din partner vil være tyndslidte i juniors første leveår. Prøv at se det som en kamp, I kæmper sammen og husk, at der er tale om faser. De fleste par finder hinanden igen, så hold ud.

Hjælp til hverdagens praktiske gøremål

Når man lever sammen, vil der typisk være uenighed om, hvor rent hjemmet skal være. Man kan forsøge at skemalægge rengøringen, men tilbagevendende konflikter er næsten uundgåelige. Det bedste råd er derfor at hyre rengøringshjælp. Måske I må ændre lidt i budgettet, da det kan være dyrt, men det er alle pengene værd. 

På samme måde kan det betale sig at finde en måde at undgå de hyppige indkøbsture. De færreste synes, det er sjovt at gå i supermarkedet efter en lang arbejdsdag. Og efter at have stået i kø med skrigende unger bliver du mere irritabel, når du endelig kommer hjem. 

Som med rengøring kan indkøb hurtigt blive et spørgsmål om, hvis tur det er til at tage tjansen. Gør derfor jer selv en tjeneste og køb dagligvarerne over nettet. Nu til dags kan det gøres ganske billigt alt afhængig af afleveringstidspunktet. 

Mand og kvinde sidder foran TV

Mindre skærmtid hver for sig

Hvem elsker ikke at koble af med en god film eller serie? Vi har alle vores favoritter, og det kan være svært at blive enige om aftenens underholdning. Så vi ender hurtigt med at sidde hver for sig med hver vores skærm. Det er måske afslappende, men ikke særligt hyggeligt.

Prøv derfor at finde noget, som I begge kan lide at se. Det kan være, at din partner foretrækker thrillers, mens du er til comedy. Med de mange streamingtjenester vi har i dag, burde det dog være muligt at finde noget fælles. Måske I begge kunne få interesse for rejseprogrammer?

Endelig er mobiltelefonen en stor tidsrøver. Du vil måske gerne både tjekke mails og sociale medier, læse blogs og nyheder samt tage et par baner i et mobilspil. Så er der pludselig endnu mindre tid til at dyrke parforholdet.

Det kan siges kort: spar andre steder og brug jeres tid på hinanden!

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.