Tekstbageriet

Smerte

Undgå smerter med en bideskinne

xx99

En af de ting, som mange danskere lider af uden at vide det, det er bruksisme. Bruksisme vil sige at skære tænder. Mange ved ikke, at de skærer tænder. Ofte finder man ud af det ved, at man har en kæreste, der hører det om natten. Andre finder ud af det, når de er ved tandlægen.

Smerte

Bivirkninger ved at skære tænder

Der er flere bivirkninger ved at skære tænder. Nogen oplever at få stærke smerter i kæben, hovedpine eller smerter i nakken. Andre oplever ikke smerter ved at skære tænder. Men selvom at man ikke oplever smerte, så slider det stadigvæk på ens tænder. Der kommer heldigvis ikke hul på emaljen ved at skære tænder. Det er emaljen heldigvis for hård til. Men man kan opleve, at ens tænder bliver mere overfølsomme overfor varme og kulde. Dermed kan man opleve flere isninger end normalt.

Tandlægen kan ofte se på ens tænder, om man skærer tænder. Og hvis man samtidig har haft en øget tendens til at få isninger i tænderne, så kan det tyde på, at man skærer eller presser tænder om natten.

En bideskinne

Der er heldigvis hjælp at hente for dem, der bider tænder. Der findes en bideskinne, som man tager på, når man skal sove. Det er en skinne, som man tager på tænderne i overmunden. Den sørger for, at man ikke kan bide tænderne helt sammen. Dermed undgår man at skære og presse tænder.

Det er en behandling, der er smertefrit. Men den kan til gengæld hjælpe en med at komme af med smerter såsom hovedpine eller kæbesmerter. 

Tandlæge

Hvor kan man få lavet en bideskinne henne?

Man kan enten få speciallavet en bideskinne ved ens tandlæge. Det vil komme til at foregå over en række besøg. Det vil derfor også være dyrere, da det kræver gentagende besøg, end hvis man vælger at købe en bideskinne på internettet.  Ved at købe en bideskinne på internettet, så tilpasser man selv bideskinnen til ens tænder. Dermed kommer bideskinne til at passe til ens egne tænder, ligesom hvis man får den lavet hos tandlægen. Da man selv skal ”støbe” ens egen bideskinne, så kan det anbefales, at man køber et sæt med to bideskinner i, da man har en ekstra, hvis man laver den første forkert. 

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.