Tekstbageriet

Mulighederne for at låne penge i udlandet

Mulighederne for at låne penge i udlandet

xx99

Hvis man er registreret i RKI i Danmark, så vil de fleste låneudbydere ikke godkende din låneansøgning så du kan låne penge. Der findes dog et par låneudbydere der godkender RKI registrerede personer med det krav, at de skal betale vanvittig høje renter og gebyrer for lånet. Mange danskere prøver derfor at optage lån i andre lande som Norge for at se, om de har en chance der. I Norge kan man bl.a. låne penge via ArcadiaFinans eller Pengi, men det er ikke sikkert at de går med til det. Som dansker skal man typisk ansøge om lån hos mange låneudbydere, før der er en, som godt vil låne til dansker uden norsk statsborgerskab.

Online lån

Det er meget forskelligt hvorfor folk pludselig har behov for at optage et online lån. Hvis man er på ferie i Norge og pludselig får en ide om at skulle købe noget dyrt, så kan man blive desperat nok til at ansøge om et lån straks. Det er dumt at låne penge hvis det er på grund af et impuls køb. Hvis man står i et akut problem og f.eks. skal have bilen på værksted i Norge, så kan et online lån være den eneste løsning, hvis man ikke har pengene på kontoen selv. Selvom man er i udlandet, så kan man godt ansøge om et dansk lån. Så længe man har adgang til internettet, så kan man godt søge på danske hjemmesider også. Chancerne for at en dansker kan blive godkendt som låner via en norsk låneudbyder er meget lille, da låneudbyderne går meget op i, at man har statsborgerskab i det pågældende land.

Pas på med at låne penge i udlandet

Hvis man er ude og rejse og pludselig har brug for penge, så kan det være fristende at optage et lån i udlandet. Mulighederne for at låne penge i udlandet er små, da de fleste lande kræver, at man har bopæl i det pågældende land. Et lån i udlandet fungerer ligesom et dansk lån, hvor man skal bruge NEM-ID til at underskrive lånebetingelserne samt online ansøgningen. Der er et krav til, at man skal oplyse sit CPR-nummer således, at låneudbyderen kan gå ind og tjekke din baggrund i forhold til registrering i bl.a. RKI. Hvis man spørger de forskellige låneudbydere, så anbefaler de at man optager et lån i det land, som man har bopæl i. Dette gør chancerne for at låne meget større. Man kan ikke være sikker på hvad der indgår i de udenlandske lånebetingelser, da de ikke helt er magen til dem i Danmark. Som dansker i et andet land kan det være svært at finde ud af om det er en god eller dårlig låneudbyder man kigger på. Man kan ikke vide sig sikker på om man låner penge gennem en svindel virksomhed således, at du kommer til at skulle betale et vanvittigt beløb tilbage. Det anbefales, at man kigger på de danske låneudbydere og dermed finder det firma, som kan give dig de bedste lånebetingelser i forhold til dine behov.


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.