Tekstbageriet

Du kan se mere på onlime.dk

Derfor skal du altid huske en backup

xx99

Da computeren havde sit indtog i hjemmet, og mange folk begyndte at bruge diverse software til deres arbejde, blev ”backup” hurtigt det allervigtigste råd. Det kom ud af en bitter erfaring. Når man har siddet og skrevet eller arbejdet på noget i lang tid, så får man lyst til at smide computeren ud fra en bro når alt pludselig er forsvundet. En backup betyder at ens filer ligger gemt et andet sted udover selve computeren. Det kan for eksempel være på en USB-pind eller en ekstern harddisk.

I de første år med computere gemte man alt på disketter, men det er lang tid siden det har været nødvendigt at sikre sine filer lokalt – det vil sige på et eksternt apparat i ens hjem. Nu om dage foregår alt over internettet, og det gælder også når det komme til at lave backup af ens arbejde. Flere og flere firmaer tilbyder tjenester hvor man kan sende alle sine data op i det som bliver kaldt ”skyen”.

Skyen er et navn for en fjern server og lagerplads. Det er som at leje opmagasineringsplads hos et firma, men at man altid kan få sin ting direkte hjem med et knips med fingrene. Der er flere fordele ved at lave backup i skyen.

Hvorfor benytte skyen til at lave backup

For det første sikrer man sine filer, opgaver, billeder eller hvad man måtte have brug for. Så længe de ligger i skyen, så kan de ikke pludselig forsvinde. Ens data er ikke afhængig af ens hardwares integritet. Hvis ens computer går i stykker, så forsvinder de. Og det er som regel for altid da det kan være svært at genoplive noget fra en nedbrudt harddisk.

Dette problem vil man aldrig komme udfor hvis man benytter skyen. Medmindre en meteor rammer direkte ned i jorden og udsletter alle serverne, så kan de ikke bare forsvinde. Derfor er skyen et rigtig godt sted at foretage backup af ens vigtige filer. Man skal ikke overflytte alle ens filer til skyen, men kun det som er vigtigst og betyder mest. Det kunne være ens billeder, eller de specifikke opgaver man arbejder på lige nu.

Der findes mange forskellige tjenester, og mange hopper bare på det første og største. Men det kan være en god ide at undersøge markedet lidt længere. Der findes mange firmaer som leverer et fantastisk produkt og en fantastisk service. Se mere på onlime.dk.

Med backup i skyen kan du tage dit arbejde med overalt

Det er naturligvis smart at man ikke skal bekymre sig over at alle ens data forsvinder, men det som er mest smart ved skyteknologien, er at alle ens ting er tilgængeligt øjeblikkeligt. Det vil sige at uanset hvor du er i verden, så kan du åbne dit dokument og skrive videre der hvor du nåede til. Det kan også være at man har glemt sin computer derhjemme den dag hvor man skal lave en stor præsentation. Med en backup i skyen kan man blot låne en kollegas computer og finde præsentationen der.


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.